Asuinrakentamiseen myönnetyt lupakuutiot vähenivät

Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärät jatkoivat kasvuaan marras-tammikuussa, mutta ei asuinrakentamisessa.

  • LKS 20160114 Asuntorakentamista Vantaan Kivistössä 14. tammikuuta 2016. Pellervon taloustutkimus ennakoi, että asunnot pääkaupunkiseudulla kallistuvat tänäkin vuonna enemmän kuin muualla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Asuntorakentamista Vantaan Kivistössä tammikuun puolivälissä.

    ()

Tilastokeskuksen mukaan rakennuslupia myönnettiin marras-tammikuussa 6,5 miljoonalle kuutiometrille, joka on 14,1 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin.

Kasvu kertyi julkisista palvelurakennuksista, liike- ja toimistorakennuksista sekä teollisuus- ja varastorakennuksista.

Asuinrakentamiseen myönnetty lupakuutioiden määrä sen sijaan väheni 5,3 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakennushankkeille myönnettiin marras-tammikuussa rakennuslupia 1,7 miljoonalle kuutiometrille.

Käynnissä olevan rakennustuotannon volyymi kasvoi marras-tammikuussa 2,7 prosenttia vuodentakaisesta. Asuinrakentamisen volyymi kasvoi 3,8 prosenttia ja muun kuin asuinrakentamisen volyymi 1,8 prosenttia.

Kaikkia rakennushankkeita aloitettiin tilavuudella mitattuna 27,6 prosenttia ja asuinrakennushankkeita 57,2 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Tilastokeskuksen mukaan viime vuoden lopun aikana asuinrakentamiseen myönnetty rakennuslupien suuri kuutiomäärä näkyy nyt rakennushankkeiden aloituksina.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.