Verkkouutiset

Kuluttajien vaisu luottamus elpyi vain vähän marraskuussa

Heikon työllisyyskehityksen, kärjistyneen työmarkkinatilanteen ja hallituksen leikkaussuunnitelmien arvellaan synkentävän kuluttajien tunnelmia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuluttajien luottamus elpyi Tilastokeskuksen mukaan vähän marraskuussa lokakuuhun verrattuna.

Kuluttajien odotus yleisestä työttömyyskehityksestä heikkeni, mutta näkemykset omasta taloudesta, Suomen taloudesta ja kotitalouden mahdollisuuksista säästää paranivat jonkin verran.

Kuitenkin ainoastaan kuluttajien arvio säästämismahdollisuuksista oli Tilastokeskuksen mukaan valoisa, kun muut odotukset sen sijaan olivat vaisuja tai synkkiä.

Danske Bankin pääekonomisti Pasi Kuoppamäki arvioi heikon työllisyyskehityksen, kärjistyneen työmarkkinatilanteen ja hallituksen leikkaussuunnitelmien synkentävän tunnelmia. Asuntojen ja autojen ostoaikeet pysyivät normaalia alemmalla tasolla.

Danske Bankin ekonomistien mukaan kohoava työttömyys, heikko ansiotason kehitys ja paikoillaan polkevat eläkkeet pitävät kotimaisen ostovoiman kasvumahdollisuudet vaatimattomina tulevana talvena ja ensi vuonna.

Kuluttajahintojen lasku on tänä vuonna tukenut ostovoimaa, mutta ensi vuonna pankin ekonomistit eivät usko polttonesteiden enää halventuvan merkittävästi ja inflaatio nousee ehkä vajaaseen prosenttiin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)