Verkkouutiset

Teollisuustuotanto kasvoi heinäkuussa 2,7 prosenttia

Koko teollisuuden tuotanto oli heinäkuussa 2,7 prosenttia suurempi kuin viime vuoden heinäkuussa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tammi-heinäkuussa työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi 2,6 prosenttia vuodentakaisesta, kertoo Tilastokeskus.

Kausitasoitettu tuotanto kasvoi heinäkuussa 0,4 prosenttia edellisestä kuukaudesta. Kesäkuussa tuotanto väheni 0,7 prosenttia toukokuusta. Toukokuussa kausitasoitettu tuotanto kasvoi 2 prosenttia huhtikuusta.

Heinäkuussa tuotanto kasvoi useilla päätoimialoilla. Eniten tuotanto kasvoi kaivostoiminnassa lähes 38 prosenttia. Metsäteollisuuden tuotanto kasvoi 3,6 prosenttia. Metalliteollisuuden tuotanto kasvoi 3 prosenttia. Kemianteollisuudessa tuotanto kasvoi 2,2 prosenttia vuodentakaisesta.

Eniten tuotanto väheni sähkö- ja elektroniikkateollisuudessa, 4,2 prosenttia.

Heinäkuussa teollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli 76,2 prosenttia, joka oli 1,8 prosenttia suurempi kuin vuotta aiemmin.

Metsäteollisuuden kapasiteetista oli heinäkuussa käytössä 87,5 prosenttia eli 1,1 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuoden 2016 heinäkuussa. Metalliteollisuuden kapasiteetin käyttöaste oli heinäkuussa 74,8 prosenttia, joka oli 3,1 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)