Verkkouutiset

Järkyttävä romahdus teollisuudessa – tulokset putosivat 2,7 miljardilla viime vuonna

Viime vuonna teollisuusyritysten yhteenlaskettu kannattavuus romahti rajusti muun muassa heikentyneiden rahoitustuottojen ja kaivostoiminnan tappioiden takia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teollisuusyritysten yhteenlaskettu kirjanpidollinen tulos jäi Tilastokeskuksen mukaan viime vuonna 482 miljoonaan euroon, kun vuotta aiemmin tulosta kertyi 3,1 miljardia euroa.

Samaan aikaan teollisuuden liikevaihto laski 1,6 prosenttia 136,8 miljardiin euroon.

Teollisuuden huonoon tuloskehitykseen vaikuttivat Tilastokeskuksen mukaan kaivostoiminnan tappiot ja teollisuuden alentuneet rahoitustuotot.

Kaivostoiminnan yhteenlaskettu tilikauden tulos jäi viime vuonna peräti 1,5 miljardia euroa tappiolliseksi. Tappio oli melkein yhtä suuri kuin kaivostoiminnan liikevaihto, joka oli 1,7 miljardia euroa.

Valtaosa yrityksistä on hyvin pieniä

Viime vuonna Suomessa toimi 354 081 yritystä, joiden yhteenlaskettu liikevaihto oli 394,2 miljardia euroa. Työntekijöitä yrityksissä oli vajaat 1,5 miljoonaa.

Yrityksiä toimi eniten rakentamisen sekä kaupan toimialoilla. Eniten työvoimaa työskenteli kuitenkin teollisuuden sekä kaupan toimialoilla.

Alle viiden hengen yrityksiä toimi 314 975 kappaletta ja niissä työskenteli 281 620 henkeä. Yli tuhannen työntekijän yrityksiä toimi 112 kappaletta, ja ne työllistivät 279 930 henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)