Verkkouutiset

Telia-Soneran kannattavuus laski keväällä Suomessa, Elisan parani

Telia-Soneralla heikkenivät Suomessa sekä liikevaihto että kannattavuus, kun kilpailija Elisalla kannattavuus parani. Lisäksi Telia-Sonera laski konsernitasolla liikevaihtonsa ennustetta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Telia-Soneran liikevaihto Suomessa supistui huhti-kesäkuussa vuodentakaisesta 2,5 prosenttia noin 349 miljoonaan euroon nykyisen kurssin mukaan.

Ruotsin kruunuissa laskettuna liikevaihto tosin kasvoi 3,21 prosenttia 3,2 miljardiin, sillä kruunu on heikentynyt euroon nähden vuoden aikana selvästi.

Palvelujen liikevaihto Suomessa laski yhtiön mukaan euroissa laskettuna 1,3 prosenttia. Matkaviestinpalvelujen liikevaihto pysyi lähes ennallaan, mutta kiinteän verkon palvelujen liikevaihto laski.

Matkaviestintäliittyminen määrä kasvoi vuodentakaisesta 2,5 prosentti noin 3,4 miljoonaan. Kiinteän verkon liittymät vähenivät 15,5 prosenttia 98 000:een.

Käyttökate ennen kertaeriä oli noin 110 miljoonaa euroa. Käyttökateprosentti laski 33,5:sta 31,6:een. Yhtiön mukaan lasku johtuu viime vuonna kirjatusta suuresta kertaerästä.

Elisan kannattavuus parani

Keskiviikkona osavuosituloksensa julkistanut Elisa kertoi liikevaihtonsa laskeneen huhti-kesäkuussa vuodentakaisesta 2 prosenttia 384 miljoonaan euroon.

Käyttökate sen sijaan kasvoi 4 prosenttia 127 miljoonaan, ja käyttökateprosentti parani 31,2:sta 33,1:een.

Elisan toimitusjohtaja Veli-Matti Mattila kehui uuden 4G LTE-verkko vauhdittaneen yhtiön tulosta.

Telia-Sonera alensi konsernitason ennustettaan

Koko konsernin liiketulos ennen kertaeriä laski huhti-kesäkuussa vuodentakaisesta 10,4 prosenttia noin 6,3 miljardiin Ruotsin kruunuun. Telia-Soneran mukaan lasku selittyy MegaFon- ja Turkcell-osakkuusyhtiöistä saatujen tuottojen pienenemisellä.

Liikevaihto laski 1,2 prosenttia 25 miljardiin kruunuun. Liikevaihtoon vaikutti Tellia-Soneran mukaan laitemyynnin vähentyminen, mutta toisaalta palvelujen liikevaihto pysyi konsernitasolla vakaana.

– Tarkensimme yhtiön strategiaa kevään aikana, ja selkeänä tavoitteena on nyt kehittää yhtiön ydintoimintoja ja tutkia uusia mahdollisuuksia niihin läheisesti liittyvillä aloilla, kertoo toimitusjohtaja Johan Dennelind yhtiön tiedotteessa.

Euroopan alueella päätavoitteena on parantaa yhtiön kilpailuasemaa Pohjoismaiden ja Baltian markkinoilla. Dennelindin mukaan yhtiön liittymämäärä kasvoi ja asiakasvaihtuvuus pieneni kaikissa Pohjoismaiden matkaviestintoiminnoissa toisella vuosineljänneksellä.

Euraasian alueella Telia-Soneran uusi johtoryhmä on puolestaan lisännyt panostuksia hyvään hallintotapaan, valvontaan ja uusiin liiketoimintahankkeisiin. Alueen kannattavuus on Dennelindin mukaan edelleen vahvaa.

Yhtiössä on myös edelleen jatkettu korruptionvastaisten ohjeiden ja koulutuksen tarjoamista.

Liikevaihdon pienentyminen Espanjassa on johtanut konsernin liikevaihtoennusteen tarkistamiseen.

– Aiemmin arvioimme liikevaihdon pysyvän edellisvuoden tasolla, mutta nyt odotamme sen jäävän hieman pienemmäksi kuin vuonna 2013. Muilta osin kehitysnäkymät pysyvät ennallaan, Dennelind kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)