Verkkouutiset

Työeläkevarat kasvaneet lähes 170 miljardiin

Suomalaisten työeläkevarojen määrä kasvoi vuoden toisella neljänneksellä 3,7 miljardilla eurolla 169,2 miljardiin, kertoo Työeläkevakuuttajat Tela.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Työeläkevarojen nimellistuotto vuoden ensimmäiseltä puoliskolta oli 4,4 prosenttia.

Kuluvan vuoden aikana rahoitusmarkkinoilla on TElan mukaan kärsitty monista epävarmuuksista. Kasvunäkymät ovat olleet haparoivia ja geopoliittiset kriisit luovat epävakautta maailman talouteen.

– Tähän nähden sijoittamisessa on onnistuttu hyvin. Pohjois-Amerikan tuottokehitys on ollut Euroopan osakemarkkinoita parempaa ja mannerten välillä onkin selvä ero odotetun talouskasvun suhteen, kertoo Telan analyytikko Maria Rissanen.

Kaikista työeläkesijoituksista osake- ja osaketyyppisiä sijoituksia oli kesäkuun lopussa 47,1 prosenttia, korkosijoituksia 42,5 prosenttia ja kiinteistösijoituksia 10,4 prosenttia. Osakesijoitusten osuus hiukan nousi toisella vuosineljänneksellä ja vastaavasti korkosijoitusten osuus hiukan laski.

Rahastoitujen työeläkevarojen määrä on tällä hetkellä suurempi kuin koskaan. Työeläkevarojen sijoittamisella on Rissasen mukaan jatkossa entistä tärkeämpi rooli eläkkeiden rahoittamisessa. Hän uskoo sijoitustuottojen osuuden rahoituksesta nousevan seuraavilla vuosikymmenillä kasvavien eläkemenojen oloissa.

– Ilman rahastoituja varoja eläkemaksut olisivat jo viime vuonna olleet yli prosenttiyksikön toteutunutta korkeammat, Rissanen toteaa.

Suomeen työeläkevaroja oli maaliskuun lopussa sijoitettuna 46,7 miljardia euroa eli noin 28 prosenttia sijoitusvaroista. Muualele euroalueelle oli sijoitettuna 42,7 miljardia.

Euroalueen ulkopuolelle kuten Yhdysvaltoihin, Iso-Britanniaan, Ruotsiin ja Japaniin oli sijoitettuna 79,8 miljardia euroa. Kotimaisten sijoitusten euromäärä on kasvanut viimeisen vajaan kymmenen vuoden aikana 20 miljardilla eurolla.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)