Verkkouutiset

Teknologiateollisuus: Verokannustin toimi hyvin mutta liian vähän aikaa

Teknologiateollisuus ry:n mukaan tutkimuksen ja kehittämisen verokannustin toimi hyvin, mutta sen olisi pitänyt olla käytössä vähintään viisi vuotta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuoreessa kyselyssä yrityksistä kolmasosa kertoi käyttäneensä tutkimuksen ja kehittämisen verokannustinta kahden viime vuoden aikana, kertoo Teknologiateollisuus ry.

Tutkimus- ja kehittämistoiminnan lisävähennystä tarjottiin kannustimeksi yrityksille vuosina 2013–2014. Yritys kykeni tekemään lisävähennyksen työntekijöilleen maksamiensa tutkimus- ja kehittämistoiminnan palkkojen perusteella.

Erityisesti pienet ja keskisuuret yritykset raportoivat Teknologiateollisuus ry:n mukaan verokannustimen välittömistä henkilöstövaikutuksista.

Johtaja Mervi Karikorpi Teknologiateollisuus ry:stä kuitenkin huomauttaa, että verotuksen linjan pitäisi olla ennustettava ja johdonmukainen, jos yrityksiä halutaan kannustaa investoimaan.

– Jotta t&k-verokannustimen hyötyjä ja vaikutuksia pystyttäisiin oikeasti arvioimaan, se tulisi olla käytössä vähintään viisi vuotta, Karikorpi painottaa yhdistyksen tiedotteessa.

Kansainvälisesti vertailuna Suomessa käytetään Teknologiateollisuus ry:n mukaan suhteellisen vähän julkisia resursseja yritysten t&k-toiminnan rahoittamiseen. Suuri osa investoinneista tapahtuu edelleen elektroniikka- ja sähköteollisuuden yrityksissä.

Karikorven mielestä seuraavan hallituksen pitäisi harkita uudelleen tutkimuksen ja kehityksen sekä aineettomien oikeuksien verokannustimien käyttöönottoa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)