Verkkouutiset

Teknologiateollisuus varoittaa Suomen putoavan takamatkalle ilman digistrategiaa

Suomi on putoamassa eurooppalaisesta johtoasemasta takamatkalle teollisuuden digitalisaatiossa, koska meiltä puuttuu valtakunnallinen digitalisaatiostrategia, arvioidaan Teknologiateollisuus ry:ssä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomessa yli 300 yritystä investoi DIMECC Oy:n toimintaan yhteensä yli 200 miljoonaa euroa. Valtaosa DIMECCin kautta tehdyistä investoinneista ohjataan korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten tutkimustyöhön.

Yrityssektorin investointien rinnalle tarvitaan nyt kuitenkin Teknologiateollisuus ry:n mielestä julkista rahoitusta, jotta kasvu ei kuihdu. Yhdistys muistuttaa, että julkinen rahoitus, jolla tutkimuslaitokset pidetään mukana yritysten johtamassa innovaatiotyössä, on viime vuodet dramaattisesti vähentynyt.

– Hallituksen puoliväliriihestä saimme viitteitä, että myös julkisen rahoituksen osuutta kasvatettaisiin takaisin aikaisemmalle tasolle. Riittävien tki-panostusten varmistaminen on nyt avainasia, sillä innovaatio- ja tutkimusyhteistyön tuotto on kansantaloutemme kasvulle elintärkeä, korostaa DIMECC Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi vastikään valittu Wärtsilän teknologiajohtaja Ilari Kallio.

Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen puolestaan huomauttaa, että teknologiateollisuus on päässyt kasvuun kiinni, mutta Suomen nousu kuopasta on vasta alkanut.

– Panostamalla juuri nyt teollisuuden ja tutkimuslaitosten yhteistyöhön digitalisaation alueella hallitus voi vauhdittaa merkittävästi yritysten kasvua ja investointeja, Turunen ehdottaa.

Suomelta puuttuu valtakunnallinen digitalisaatiostrategia, ja olemme siksi putoamassa Teknologiateollisuus ry:n mukaan eurooppalaisesta johtoasemasta takamatkalle teollisuuden digitalisaatiossa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)