Verkkouutiset

Teknologiateollisuus puolustaa ammattiopintojen kelpoisuutta jatko-opintoihin

Ammatillisen koulutusväylän pitää Teknologiateollisuus ry:n mielestä pysyä lukion rinnalla kilpailukykyisenä vaihtoehtona, joka tarjoaa myös jatko-opintokelpoisuuden korkeakouluopintoihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teknologiateollisuus ry:ssä innovaatioasioista vastaava johtaja Mervi Karikorpi kertoo, että alan yrityksiin rekrytoiduista joka toisella on ammatillinen tutkinto.

– Jatko-opintokelpoisuuden poistuminen merkitsisi ammatillisen koulutuksen vetovoiman romahtamista, Karikorpi arvioi yhdistyksen tiedotteessa.

Karikorpi pelkää, että ilman jatko-opintomahdollisuutta teknologiateollisuuden aloille eivät hakeudu sellaiset nuoret, joita yritykset tarvitsevat.

Jatko-opintokelpoisuuden poistuminen ammatillisesta koulutuksesta heikentäisi hänen mukaansa myös korkeakoulupohjaista osaamista. Noin kolmannes insinööriopiskelijoista tulee ammatillisen väylän kautta.

Ammatillisessa koulutuksessa voidaan Karikorven mielestä säästää kustannuksia tehostamalla opetusta, lisäämällä työelämäyhteistyötä sekä toteuttamalla yksilöllisiä opintopolkuja.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)