Verkkouutiset

Suomalaiset suhtautuvat tekijänoikeusjärjestöihin myönteisesti

Taloustutkimuksen tekijänoikeusbarometrin mukaan kansalaiset suhtautuvat myönteisesti sekä tekijänoikeuskorvauksiin että tekijänoikeusjärjestöihin, kertoo Luovan työn tekijät ja yrittäjät LYHTY.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tutkimuksen mukaan 67 prosenttia kansalaisista pitää tekijänoikeusjärjestöjä tarpeellisina ja seitsemän prosenttia tarpeettomina.

64 prosenttia katsoo, että nykyinen tapa kerätä tekijänoikeuskorvauksia on pääsääntöisesti oikein. Vastakkaista mieltä on 10 prosenttia.

– Mitä paremmin vastaaja tunsi tekijänoikeusjärjestöt, sitä myönteisempi mielikuva hänellä niistä oli, kertoo LYHTY tiedotteessaan.

67 prosenttia vastaajista tietää, että tekijänoikeusjärjestö keräävät tekijänoikeuskorvauksia taiteilijoille ja 50 prosenttia, että ne myöntävät käyttölupia teosten esittämiseen esimerkiksi radiossa ja ravintoloissa.

Tunnetuin tekijänoikeusjärjestö on Teosto, jonka osasi nimetä 37 prosenttia vastaajista. Gramexin osasi ulkomuistista nimetä 16 prosenttia ja Kopioston 4 prosenttia vastaajista. Kuvaston ja Sanaston osasi nimetä vain 1 prosentti vastaajista.

Taloustutkimus selvittää tekijänoikeusjärjestöjen mielikuvia vuosittain Luovan työn tekijöiden ja yrittäjien LYHTY toimeksiannosta. Tutkimuksessa haastateltiin henkilökohtaisesti 1 014 henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)