Verkkouutiset

Tekes pitää Sotkamo Silverin hanketta merkittävänä askeleena kohti tulevaisuuden kaivosta

Tekes on myöntänyt Sotkamo Silverille mahdollisuuden saada lainaa 9,4 miljoonaa euroa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Innovaatiorahoittaja Tekes on myöntänyt kaivosyhtiö Sotkamo Silverille mahdollisuuden saada lainaa 9,4 miljoonaa euroa.

Yhtiön pörssitiedotteen mukaan laina tulee käyttää parhaan mahdollisen teknologian ja teollisen internetin hyödyntämiseen. Eräs tärkeimmistä tavoitteista on lisätä kaivoksen materiaali- ja energiatehokkuutta malmin esirikastuksen avulla.

Lainan edellytyksenä on hopeakaivoshankkeen kokonaisrahoituksen varmistuminen lokakuun loppuun mennessä, eikä sen osuus voi ylittää 70 prosenttia kokonaiskustannuksista.

Hanke toteutetaan yhteistyössä Outotecin, ABB:n, Oulun yliopiston Oulun Mining Schoolin ja Kajaanin ammattikorkeakoulun kanssa.

Hanke kuuluu Tekesin Green Mining -ohjelmaan, jonka päätavoitteena on nostaa Suomi vastuullisen ja kannattavan kaivostoiminnan edelläkävijäksi maailmassa vuoteen 2020 mennessä.

– Sotkamo Silverin projektissa kehitettävä teknologia sekä teollista internetiä hyödyntävä toteutuskonsepti ja pilotoitavat tuotantomenetelmät ovat merkittävä askel kohti tulevaisuuden kaivosta, kertoo tiedotteessa johtaja Teija Lahti-Nuuttila Tekesistä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)