Esko Aho ehkä ehdolla pakotelistalla olevan pankin hallintoneuvostoon

Esko Ahoa tullaan venäläistietojen mukaan ehdottamaan Venäjän suurimman pankin Sberbankin hallintoneuvostoon.

  • LKS 20150708 - Entinen pääministeri Esko Aho puhuu Päämaja-symposiumissa Mikkelissä 8. heinäkuuta 2015. LEHTIKUVA / ALEKSI TUOMOLA

    Esko Aho

    ()

Sberbankin johtaja German Gref on kertonut venäläisille tiedotusvälineille, että pankin hallintoneuvostoon aiotaan ehdottaa suomalaista Esko Ahoa.

Venäläisen uutistoimisto TASSin mukaan Gref kertoi medialle, että Aho on muun muassa Suomalais-venäläisen kauppakamarin hallituksen puheenjohtaja.

Aho on Grefin mukaan hyvin arvossapidetty mies, jolla on valtava arvovalta. Aho on myös toiminut paljon korkean teknologian markkinoiden kanssa.

Sberbank on ollut jo toissa vuodesta lähtien USA:n ja EU:n pakotelistalla.

Vihreän Langan mukaan Sberbank on myös Fennovoiman osakkaan ja reaktoritoimittajan, Venäjän valtionkorporaation Rosatomin strateginen kumppani ulkomaisissa ydinvoimahankkeissa.

Lisäksi lehden mukaan Fennovoiman osakkaaksi 1,8 prosentin siivulla ilmoittautunut rakennus- ja kiinteistöyhtiö SRV rakentaa Pietariin ostoskeskusta Sberbankin myöntämällä lainalla

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.