Verkkouutiset

Patruunahenki on kauppakamarin mukaan hälventynyt Pirkanmaalta

Tampereen kauppakamarin mukaan Pirkanmaan alueen elinkeinoelämän päättäjien asenteet ovat kehittyneet entisaikojen hierarkkisesta vallankäytöstä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tampereen kauppakamari on kysellyt jäseniltään valtaan ja vallankäyttöön liittyviä asenteita. Yli puolet vastaajista kertoi, että liiketoiminnassa valtaa eivät käytä yksilöt vaan yhteisö.

Kolme neljästä vastaajasta näki vallan vuorovaikutuksena, ja yhdeksän kymmenestä arvioi, että valtaa voidaan delegoida. Puolet vastaajista ei pelännyt vallan menettämistä.

– Valta koetaan sanana patruunahenkiseksi ja valtaa, vastuuta sekä päätöksentekoa halutaan viedä sinne, missä työ tehdään. Pirkanmaalainen johtaja ei ole vallanhimoinen esimies, vaan hän luo organisaatiosta dynaamisen, itseohjautuvan ja tehokkaan asiantuntijayhteisön, kertoo Tampereen kauppakamarissa kyselystä vastannut apulaisjohtaja Markus Sjölund.

Avoimissa vastauksissa valta-sana koettiin negatiivisena ja vanhahtavana. Useissa vastauksissa toistuivat vallan ja vastuun hajauttaminen sekä keskusteleva johtamiskulttuuri läpi organisaation. Yli kolmasosa koki organisaationsa vallankäytön läpinäkyväksi ja samalla se määritettiin yhdeksi yritystoiminnan prioriteeteista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)