Verkkouutiset

Tiukoille joutunut Areva sai rahoituksen tälle vuodelle

Ranskalainen ydinvoimaloiden rakentaja Areva lykkäsi torstaina tulosjulkistustaan vuorokaudella saatuaan viimein rahoituksensa tälle vuodelle kuntoon.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Areva on joutunut neuvottelemaan kuuden rahoittajapankin kanssa tälle vuodelle tarvitsemastaan 1,1 miljardin euron rahoituksesta.

Neuvottelut ovat viimein onnistuneet ja Areva kertoi torstaina tiedotteessaan, että se lykkää viime vuoden tuloksen julkistamisen perjantaihin viimeistelläkseen rahoitukseen liittyvän teknisen dokumentaation.

Arevaa varten on jo aiemmin kehitetty pelastuspaketti, jossa mukana ovat Ranskan valtion lisäksi sähköyhtiö EDF. Vastineeksi yhtiön täytyy tehdä säästöjä.

The Financial Timesin mukaan Areva on kärsinyt ydinvoiman suosion vähentymisestä vuonna 2011 Japanissa sattuneen Fukushiman ydinvoimalan onnettomuuden jälkeen.

Areva on lehden mukaan myös joutunut kilpailemaan yhdysvaltalaisten, venäläisten ja eteläkorealaisten ydinvoimalatoimittajien kanssa samalla, kun yhtiön lippulaivahankkeen, Olkiluoto kolmosen, kustannukset ovat ylittyneet merkittävästi.

Arevan vaikeuksista uutisoinut Talouselämä muistuttaa, että Areva-Siemens-konsortion rakentama Olkiluodon kolmas ydinvoimala on edelleen kesken ja arvioitua rakentamisaikaa on jäljellä vielä runsas pari vuotta.

Teollisuuden Voima ja Areva kiistelevät edelleen kansainvälisen kauppakamarin välimiesoikeudessa. Kanteiden ja vastakanteiden yhteissumma on jo 6,1 miljardia euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)