Verkkouutiset

TE: Finnairin johtaja keskustelisi valtion omistuksesta – haittaa yhteistyötä muiden kanssa

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo haluaisi, että valtio olisi tarvittaessa valmis luopumaan yhtiön enemmistöstä, kertoo Talouselämä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Finnair aikoo kasvattaa liikevaihtoaan yli viidenneksellä vuoden 2019 loppuun mennessä. Samaan aikaan lentoyhtiöt kuitenkin tekevät yhä tiiviimpää yhteistyötä yli allianssirajojen.

– Nämä muuttavat kilpailukenttää ja alkavat olla aika lähellä meitäkin. Allianssien merkitys vähenee tällaisten toimenpiteiden kautta, Pekka Vauramo arvioi Talouselämän haastattelussa.

Hän muistuttaa, että Finnairilla on hyvin pieni kotimarkkina eikä yhtiöllä ole muilla markkinoilla yksinään kovinkaan paljon myynti- ja markkinointivoimaa.

Omistuksellinen yhteistyö ei kuitenkaan Finnairilta toistaiseksi onnistu, sillä valtio omistaa yhtiöstä enemmistön eli 56 prosenttia.

Vauramon mielestä nyt pitäisi päättää, ollaanko Finnairin omistusta valmiita pienentämään.

– Nyt kun hankkeita ei ole käynnissä, on aika keskustelulle. Kun tai jos niitä on käynnissä, pitää olla kyky tehdä päätöksiä, Vauramo sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)