Verkkouutiset

Talopakettien menekki historiallisen alhaalla

Pientaloteollisuus PTT ry:n tiistaina julkaisema suhdannekatsaus kertoo pientalotoimitusten määrän painuneen historiallisen alas.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Pientaloteollisuuden jäsenyrityksiltään keräämä suhdannetieto kertoo talopakettien toimitusten olleen tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 405 kappaletta, kun se viime vuoden vastavana aikana oli 419. Luku sisältää omakotitalopaketit, loma-asunnot ja projektimyynnit.

Omakotitalopaketteja oli toimituksista 292 kappaletta, kun niitä viime vuonna oli 325.

PTT:n jäsenyritysten kotimaan pientalotoimitusten arvo oli ensimmäisellä neljänneksellä 28 miljoonaa euroa eli kymmenen miljoonaa euroa viimevuotista vähemmän.

PTT:n hallituksen puheenjohtaja Saku Sipolan mukaan pientaloaloitukset laskevat nyt neljättä vuotta peräkkäin. Toimitusten arvo on ollut näin alhaalla viimeksi vuonna 1996.

– Pitkään jatkunut talopakettien keskihinnan kasvu näyttää lukujen perusteella taittuneen, mikä viestinee siitä, että talopakettien koko on hieman pienentynyt ja kysyntä kohdistunut edullisempiin malleihin. Yhden vuosineljänneksen perusteella pitkälle menevien johtopäätösten tekeminen on vielä mahdotonta, hän sanoo.

Pientalovalmistajat ovat lievästi optimistisia kuluvan vuoden toista puoliskoa koskevissa arvioissa. Tilauskanta on edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna noin viiden prosentin kasvussa. Tilauskanta vuodelle 2014 ja vuodelle 2015 on 139 miljoonaa euroa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)