Verkkouutiset

Tallinnan satamassa ennätysmäärä matkustajia tänä vuonna

Tallinnan sataman kymmenes miljoonas matkustaja tänä vuonna oli virolainen Kairit Pootsman.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Eckerö Linen Finlandia-lautalla Tallinnan satamaan tiistaina saapunut Kairit Pootsman yllätettiin iloisesti kukkasin. Hän oli sataman kymmenes miljoonas matkustaja tämän vuoden aikana

Kymmenessä vuodessa sataman asiakasmäärät ovat Eckerö Linen mukaan kasvaneet 50 prosenttia. Vuonna 2006 Tallinnan satama palveli noin 6,7 miljoonaa matkustajaa.

– Esimerkiksi yksistään jouluviikolla Helsingistä Tallinnaan matkusti arviolta 12 000 henkilöautoa ja noin 30 000 matkustajaa kaikilla lautoilla, Eckerö Linen toimitusjohtaja Taru Keronen kertoo tiedotteessaan.

Tallinnan Satama on aloittanut 30 vuoden kehityssuunnitelman, joka yhdistää satama-alueen kaupunkiin. Keronen kiittelee Tallinnan satamaa ja kaupunkia siitä, miten hyvin matkustajavolyymien kasvu huomioidaan ja infraa kehitetään.

Sataman matkustajista 83 prosenttia matkustaa Helsinkiin. Ruotsiin kulkee kymmenen prosenttia ja kaksi prosenttia Venäjälle.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)