Verkkouutiset

Sijoitusjohtaja varoittaa markkinoiden nykymuutosten arvaamattomista seurauksista

Reaalitaloudessa ei ole nähty riskillisten omaisuuserien arvonnousua tukevaa kehitystä, muistuttaa henkivakuutusyhtiö Suomen sijoitusjohtaja.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Viranomaisten sääntelyt ja keskuspankkien toimet ovat Suomi-yhtiön sijoitusjohtajan Petteri Joensuun mukaan muuttaneet sijoitusmarkkinoiden perusrakenteita. Näiden toimien seurausvaikutukset ovat hänen mielestään arvaamattomia.

Hän muistuttaa, että eurooppalaisten markkinakorkojen lasku on alkuvuonna ollut merkittävä.

– Satojenkin vuosien aikaperspektiivillä nyt on saavutettu historiallisen alhaiset korkotasot, Joensuu toteaa Suomi-yhtiön tulostiedotteessa.

Nykyisessä markkinatilanteessa sijoitusten hajautushyödytkin ovat katoamassa. Joensuun mukaan alkuvuoden aikana nähtiin ylenmääräisen maksuvalmiuden sijoitusmarkkinoilla nostavan kaikkien omaisuuserien arvoja ja arvostuskertoimia.

– Markkinoilla vallitsee vahva usko keskuspankkien kaikkivoipaisuuteen. Tämän kehityksen varjopuolena on, että sijoittajat altistuvat aina vain enemmän ajoitusriskille liittyen nousutrendien taittumiseen. Reaalitaloudessa ja -politiikassa ei varsinkaan Euroopassa juuri ole nähty riskillisten omaisuuserien arvojen nousua tukevaa kehitystä, päinvastaista kylläkin, Joensuu huomauttaa.

Tulos alas, sijoitustuotot ylös

Alhainen korkotaso on alkuvuonna painanut myös Suomi-yhtiön tulosta, sillä yhtiön on varattava yhä enemmän varallisuutta vakuutussopimuksissa annettujen korkolupausten kattamiseen.

– Sijoitustoiminnan tuottoa voi sanoa kohtuullisen hyväksi, mutta markkinakorkojen lasku on vienyt markkinaehtoisen tuloksen reilusti miinukselle, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jari Sokka.

Suomi-yhtiön sijoitusten arvo oli kesäkuun lopussa 6,1 miljardia euroa. Vuoden alkupuoliskolla sijoitustoiminnan nettotuotto oli 4,6 prosenttia.

– Jälkimmäinen vuosipuolisko tuskin on sijoitustuottojen kannalta yhtä suotuisa kuin ensimmäinen, Joensuu arvelee.

Suomi-yhtiö hoitaa 200 000 asiakkaansa vakuutuksia, mutta uusia vakuutuksia yhtiö ei enää myönnä. Yhtiö on ulkoistanut pääosan vakuutus- ja sijoituskantansa hoidosta OP-Pohjola-ryhmään, ja sen palveluksessa on vain 13 henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)