Verkkouutiset

Yrittäjänaiset: Vauvalasku pitää tasata työntekijöiden ja työnantajien kesken

Suomen Yrittäjänaisten puheenjohtaja Seija Estlanderin mukaan talouskasvu saa uutta vauhtia, jos naisten yrittämisen esteitä puretaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Seija Estlander arvioi, että talouden piristymisestä on saatu jo rohkaisevia signaaleja, mutta kunnon kasvun käynnistämiseksi pitää purkaa naisten yrittämistä jarruttavia rakenteellisia tulppia.

– Suomea pidetään usein maailman parhaimpana maana lapsille ja äideille, mutta kasvubuustin tehostamiseksi Suomesta on tehtävä maailman paras maa myös äitien työantajille, hän huomauttaa yhdistyksensä tiedotteessa.

Vauvalaskun tasaamista yhteisvastuullisesti työntekijöiden ja työnantajien kesken pitää Estlanderin mukaan edistää. Hänen mukaansa vasta sitten naisvaltaisten alojen yrittäjät uskaltavat palkata työntekijöitä, ja nuoret synnytysikäiset naiset pääsevät pätkätöiden kierteestä pysyviin töihin.

Estlander puhui asiasta Suomen Yrittäjänaisten järjestäytymispäivillä. Mikro- ja pk-yrittäjiä edustavaan etujärjestöön kuuluu noin 70 paikallisyhdistystä ja lähes 6 200 jäsentä. Liitto juhlii tänä vuonna 70-vuotispäiviään.

– Kärkivalikossamme ovat lisäksi yrittämistä kannustava veropolitiikka ja yrittäjän sosiaaliturvan petraaminen. Esimerkiksi arvonlisäveron alaraja pitää nostaa 50 000 euroon samalla kun huojennusliukumaa nostetaan portaittain, Estlander muistuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)