Verkkouutiset

Suomalaisyritykset jättävät hakematta alv-palautuksia miljoonia euroja

Monilla kansainvälisesti toimivilla yrityksillä olisi hyödyntämätön rahareservi käytettävissään, jos ne hoitaisivat ulkomaille maksettujen arvonlisäverojen takaisinhaun systemaattisesti ja ajoissa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Yrityksille on kassavirran kannalta tärkeää saada hankinnoista aiheutuneet alv-kustannukset mahdollisimman nopeasti takaisin. Suomalaiset yritykset voivat hakea alv-palautuksia kaikista EU-maista sekä Norjasta, Islannista, Sveitsistä ja Kanadasta, kertoo johtaja Juha Nikkilä Intrum Justitia Arvonlisäveropalveluista.

EU-direktiivi määrittää verottajille tarkat palautusajat, joiden puitteissa alvit täytyy maksaa. Direktiivin mukainen palautusaika on neljä kuukautta, joka voi pidentyä verottajan tekemän lisäkyselyn seurauksena korkeintaan neljällä kuukaudella. Kaikki verottajat eivät kuitenkaan noudata direktiiviä.

”Hitaista maista” kannattaa hakea ajoissa

Hitaimmin palautusprosessi etenee Etelä-Euroopan maissa – samoissa, joissa maksuajatkin ovat pisimmät. Italiasta alv-palautukset kotiutuvat vielä juuri ja juuri direktiivin aikarajojen puitteissa, mutta Portugali, Espanja, Kreikka, Slovakia ja Bulgaria ylittävät neljän kuukauden määräajan roimasti.

– Etenkin näiden niin sanottujen ”hitaiden maiden” osalta kannattaa toimia nopeasti heti vuodenvaihteen jälkeen, ja lähettää hakemukset viime vuoden laskuista pikimmiten verottajille. Mitä lähemmäs syyskuun lopun määräaikaa mennään, sitä hitaampaa hakemusten käsittely yleensä on, Nikkilä opastaa.

Yrityksen kassavirtaa voi tehostaa myös hakemalla arvonlisäverot ulkomailta useammin kuin kerran vuodessa. Jos yrityksellä on pitkin vuotta isoja hankintoja, joihin sisältyy ulkomaan arvonlisäveroa, kannattaa näistä hakea palautuksia jopa neljännesvuosittain.

– Esimerkiksi Ruotsi, Ranska ja Itävalta palauttavat arvonlisäverot hyvinkin nopeasti. Suunnitelmallisella takaisinhaulla yritykset voivat tehostaa kassavirtaansa, ja saada alv-palautukset tehokkaasti ja nopeasti takaisin tukemaan uusia investointeja, Nikkilä kertoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)