"Suomalaisen työn menestykseen voi vaikuttaa kulutusvalinnoilla"

Suomalaisen Työn Liitto muistuttaa kuluttajien omista vaikutusmahdollisuuksista työllisyystilanteeseen.

  • LKS 20100713 Mansikkaa myynnissä O. Seppäsen torikojulla Hakaniemen torilla Helsingissä 22. kesäkuuta 2010. Tiistaina julkistetun Suomalaisen Työn Liiton juhannustutkimuksessa kohteena olivat juhannuksen arvostus suomalaisena juhlapyhänä, juhannuksen vietto ja rahan käyttö. LEHTIKUVA / PETRA PIITULAINEN

    Kotimaisia mansikoita myynnissä kesällä torilla Helsingissä.

    ()

Suomalaisen työn menestykseen voi Suomalaisen Työn Liiton mukaan parhaiten vaikuttaa panostamalla omaan työhönsä ja työyhteisönsä menestykseen sekä päivittäin arkisissa kulutusvalinnoissa.

Liiton joulukuussa teettämässä kyselyssä yli 80 prosenttia vastaajista oli huolissaan tämän vuoden työllisyystilanteesta Suomessa.

– Suomalaisen työn tulevaisuudesta käydään tällä hetkellä laajaa yhteiskunnallista keskustelua. Vastauksista kyselyymme voi huomata, että suomalaiset ovat aidosti huolissaan työllisyydestä. Huolta työllisyystilanteesta aiheuttavat oma ja lähipiirin työllisyystilanne sekä laajempi epävarmuus suomalaisesta työstä, kertoo Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.

Liitto muistuttaa myös, että suomalaisten mielestä tärkein syy ostaa suomalaisia elintarvikkeita ja käyttötavaroita on niiden korkea laatu, ja toiseksi tärkein on niiden työllistävä vaikutus.

Taloustutkimuksen joulukuussa tekemään kyselyyn vastasi 1051 suomalaista kuluttajaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.