Verkkouutiset

Stubb Ylelle: Kreikka saa lainaa vain, jos se tekee uudistukset

Valtiovarainministeri Alexander Stubb (kok.) sanoo Ylen uutisille, että Kreikka saa lainaa vain, jos se tekee sovitut ja tarpeelliset uudistukset.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Tuore valtiovarainministeri Alexander Stubb korostaa, että Kreikan on sitouduttava helmikuussa tehtyihin päätöksiin, mikä mahdollistaa maalle jo myönnetyn toisen lainaerän viimeisen maksatuksen eli 7,2 miljardia euroa.

Stubbin mukaan lainaerän maksatuksen ehtona olleiden lupausten täyttäminen on ollut jatkuvasti tavoitteena.

– Nyt täytyy muistaa, että näitä keskusteluja on käyty helmikuusta saakka, ja edistystä on toki matkan varrella tapahtunut. Seuraava piste, jolloin tätä tarkastellaan, on Ecofin- ja euroryhmän kokous 18.-19. kesäkuuta, hän sanoo.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF on suostunut siihen, että kesäkuussa IMF:lle erääntyvät Kreikka-lainat niputetaan kaikki yhteen kesäkuun lopulla. Tällöin Kreikka kykenisi suoriutumaan lainoista, jos maa saa euromailta viimeisen lainaeränsä eli kyseisen 7,2 miljardia euroa.

Stubbin mukaan Suomi valistelee euroryhmän kokousta normaalin kaavan mukaan kesäkuun aikana.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)