Verkkouutiset

Seppälän raju alasajo alkaa – neuvottelut massairtisanomisista

Vaatemyymäläketju Seppälässä aloitetaan yhteistoimintaneuvottelut enintään 380 työntekijän irtisanomisesta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Seppälä kuuluu Stockmann-konserniin, jossa on käynnissä kaikki toiminnot kattava strategian arviointi- ja muutosprosessi. Konserni järjestellään uudelleen kolmeen liiketoimintayksikköön, jotka rakentuvat Stockmann-vähittäismyynnin, kiinteistöjen ja muotiketjujen ympärille.

Muotiketjuyksikköön kuuluvat Seppälä ja Lindex. Stockmannin mukaan Lindexillä on mahdollisuus kehittyä kansainväliseksi muotibrändiksi, mutta Seppälää odottavat vain laajat sopeutustoimet.

Viime vuonna Seppälän liiketappio oli 14,4 miljoonaa euroa, ja tänä vuonna liiketappiota ilman kertaeriä arvioidaan kertyvän yli 25 miljoonaa euroa.

Seppälällä on tällä hetkellä 130 myymälää Suomessa, 36 Baltian maissa ja 16 Venäjällä. Toiminta aiotaan sopeuttaa ensi vuonna merkittävästi Suomessa ja Virossa ja lakkauttaa kokonaan Latviassa ja Liettuassa.

Venäjällä ketjun myymälät suljetaan aikaisemman päätöksen mukaisesti tämän ja ensi vuoden aikana.

Nyt aloitettavien yt-neuvottelujen piiriin kuuluu Seppälän koko henkilöstö Suomessa eli yhteensä noin 800 työntekijää. Vähennystarve voi Stockmannin mukaan johtaa enintään 380 henkilön irtisanomiseen.

Lue myös:

Tappiolliselle Stockmannille haetaan uutta suuntaa

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)