Verkkouutiset

Stockmann irtisanoo 56 työntekijää

Stockmannin tukitoimintojen ja konsernihallinnon uudistuksiin Suomessa liittyneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Stockmann vähentää yksiköidensä Retailin ja Real Estaten tukitoiminnoista 100 työpaikkaa, joista irtisanottavien määrä on 56. Muut vähennykset tapahtuvat muun muassa määräaikaisten työsopimusten päättymisten kautta.

Yhteistoimintaneuvotteluiden piirissä oli noin 1 100 työntekijää Stockmannin tukitoiminnoissa. Neuvottelut eivät koskeneet tavaratalojen myyntihenkilöstöä.

Stockmannin mukaan muutosten taustalla on uusi strategia, jossa yhtiö keskittyy ydinliiketoimintaansa ja etsii uusia keinoja vastata asiakkaiden toiveisiin entistä paremmin.

– Yksinkertaistamalla palvelutoimintojen prosesseja lisätään toimintamme ketteryyttä ja parannetaan kilpailukykyä, toimitusjohtaja Per Thelin kertoo Stockmannin tiedotteessa.

Stockmann tavoittelee 50 miljoonan euron vuosittaisia kustannussäästöjä ensi vuoden alusta alkaen. Merkittävä osa säästöistä syntyy yhtiön mukaan henkilöstövähennyksillä, jotka koskevat jopa 420 henkilöä tukitoiminnoissa Suomessa ja Venäjällä tänä ja ensi vuonna.

Suomessa yhtiö arvioi vähennystarpeen olevan enintään 260 henkilöä.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)