Verkkouutiset

S-Pankki arvioi pörssiyhtiöiden alkuvuoden vaisuksi

S-Pankin mukaan suomalaisten pörssiyhtiöiden alkuvuosi sujui kokonaisuudessaan mollivoittoisesti.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

S-Pankin mukaan suomalaisten pörssiyhtiöiden alkuvuosi sujui mollivoittoisesti, mutta ankeasta yleistilanteesta huolimatta Suomelle tärkeät metsäyhtiöt ja monet kotimarkkinayritykset paransivat tahtiaan.

S-Pankki-konserniin kuuluvan FIMin pääanalyytikko Kim Gorschelnikin mukaan myönteisiäkin yllätyksiä löytyi.

Tammi-maaliskuussa Helsingin pörssiin listattujen yhtiöiden yhteenlaskettu liikevaihto laski 5,1 prosenttia. Noin puolella yhtiöistä liikevaihto laski alkuvuonna edellisvuoteen verrattuna.

– Laskua voi pitää merkittävänä, Gorschelnik toteaa S-Pankin tiedotteessa.

Suomalaisten pörssiyhtiöiden liikevaihdot ovat jo pitkään kehittyneet maailmantalouden kasvua heikommin. Gorschelnikin mukaan suomalaisyhtiöt ovat joko hävinneet markkinaosuuksia muille yhtiöille tai sitten näiden yhtiöiden tuotteiden kysyntä on laskenut enemmän kuin maailmantalous, i.

Yhteenlasketut liiketulokset laskivat edellisvuodesta 3 prosenttia. Noin puolella yhtiöistä tulos laski edellisvuodesta, ja joka viidennen yhtiön liiketulos oli tappiolla.

Metsäyhtiöiden hyvien tulosten lisäksi kuitenkin moni kotimarkkinayritys paransi tulostaan. Tähän joukkoon kuuluvat muun muassa Alma Media, Asiakastieto, Elisa, Kesko, Olvi ja Sanoma.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)