Verkkouutiset

SOK sijoittaa miljoonan 2 000 maahanmuuttajan työllistämiseen

S-ryhmään kuuluvien osuuskauppojen keskusliike SOK sijoittaa miljoona euroa maahanmuuttajien työllistämishankkeeseen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

S-Pankkiin kuuluva varainhoitoyhtiö FIM neuvottelee SOK:n tiedotteen mukaan parhaillaan useiden sijoittajien kanssa rahoituksesta hankkeelle, joka tähtää tuhansien maahanmuuttajien työllistämiseen.

Ensimmäisenä hankkeeseen lähtee mukaan SOK miljoonan euron sijoituksella.

FIMin ja sijoitusyhtiö Epiquksen tekemän hankkeen tarkoituksena on nopeuttaa oleskeluluvan saaneiden turvapaikanhakijoiden työllistymistä. Hankkeen tilaaja on työ- ja elinkeinoministeriö.

– Turvapaikanhakijoiden nopea työllistyminen on koko yhteiskunnan etu. Siksi olemme lähteneet sijoittajaksi tähän täysin uudenlaiseen hankkeeseen. Yhteiskunnallisen vaikuttavuuden lisäksi se voi onnistuessaan olla meille myös taloudellisesti kannattava, kertoo johtaja Jari Annala SOK:sta.

Hanke tähtää vähintään kahden tuhannen oleskeluluvan saaneen maahanmuuttajan työllistymiseen kolmessa vuodessa. Onnistuessaan hanke toisi SOK:n mukaan valtiolle 28 miljoonaa euron säästöt, ja hankkeeseen sijoittaneetkin saisivat kohtuullisen korvauksen.

SOK:n mukaan myös S-ryhmässä kartoitetaan mahdollisuuksia tarjota työpaikkoja hankkeeseen.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)