Verkkouutiset

Sitra teettää hyötyvertailun uusiutuvan energian eri teknologioista

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra käynnistää selvityksen uusiutuvan energian teknologioiden kustannus- ja hyötyvaikutuksista verrattuna perinteisiin teknologioihin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Sitran mukaan kiihtyvällä vauhdilla kehittyvien teknologioiden vertailemisessa tarvitaan yhteismitallista tietoa niiden kustannuksista ja hyödyistä pitkällä tähtäimellä.

Teknologioiden valinnassa on Sitran johtaja Mari Pantsar-Kallion mukaan tärkeää huomioida kustannustekijöiden lisäksi teknologioiden tuomat mahdollisuudet investointeihin, kasvuun, työllisyyteen ja vientiin.

– Tällaisen vertailutiedon tuottamiselle on ilmiselvä tarve ja useat puolueetkin ovat toivoneet sitä, Pantsar-Kallio kertoo Sitran tiedotteessa.

Selvityksen tavoitteena on Sitran mukaan myös tunnistaa tarvittavat ohjauskeinot, joilla yksittäisen teknologian kehittämistä tai käyttöönottoa voidaan edistää.

Sitran johtava asiantuntija Tiina Kähö muistuttaa, että nyt tehtävät päätökset vaikuttavat valintamahdollisuuksiimme vielä useiden kymmenien vuosien päästä.

– Toivomme, että tämän selvityksen tuottama tieto auttaa osaltaan määrittämään Suomelle elinkeino- ja energiapolitiikan, joka kantaa pitkälle tulevaisuuteen, hän toteaa.

Sitra on selvitystä varten kutsunut koolle ohjausryhmän, jossa on mukana edustajia työ- ja elinkeinoministeriöstä, Elinkeinoelämän keskusliitosta, Energiateollisuus ry:stä, Lähienergialiitosta sekä Uusi energiapolitiikka -ryhmästä. Ryhmän puheenjohtajana toimii Pantsar-Kallio.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)