Verkkouutiset

Klusteri on historiaa – nyt puhutaan symbioosista

Teollisten symbioosien syntyä vauhditetaan työpajoissa eri puolilla Suomea, kerrotaan Sitrasta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teollisessa symbioosissa toimivat yritykset muodostavat ekosysteemin, jossa syntyvät jätteet, materiaalit ja energia hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti.

– Tavoitteena on auttaa yrityksiä ja muita toimijoita tehostamaan keskinäistä resurssien hyödyntämistä ja synnyttämään uutta liiketoimintaa, kertoo Sitran johtava asiantuntija Jyri Arponen tiedotteessa.

Suomi jaetaan alueisiin, joilla nimetyt asiantuntijat auttavat edistämään symbiooseja. Symbiooseja edistetään myös alueiden välillä muun muassa kansallista Synergie-resurssitietokantaa hyödyntämällä.

– Teollisia symbiooseja vauhditetaan nyt monin tavoin useissa eri maissa, joten tulevaisuudessa toimintaa on mahdollista laajentaa kansalliselta kansainväliselle tasolle, ennustaa Motivan asiantuntija Paula Eskola. Motiva vetää symbioosimallin toteutusta Suomessa.

Sitrassa uskotaan, että teolliset symbioosit auttavat Suomea saavuttamaan resurssitehokkuudelle ja kiertotaloudelle asetettuja tavoitteita. Symbiooseista odotetaan myös talouteen kasvua, työpaikkoja ja vientituloja.

Yritysten verkottumisen avuksi on kehitetty lisäksi Suomen karttaan perustuva tietokanta, johon yritykset voivat syöttää tietoja ylimääräisistä tai tarvitsemistaan materiaaleista.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)