Risto Siilasmaan mukaan Suomen taloustilanne on hälyttävällä tasolla

Teknologiateollisuus ry korostaa, että muodostumassa oleva kilpailukykysopimus on ratkaisevan tärkeä Suomelle kansainvälisen kustannuskilpailukyvyn palauttamiselle.

  • LKS 20151202 - Nokia's Chairman Risto Siilasmaa at the Extraordinary General Meeting (EGM) of Nokia Corporation on Wednesday, December 2, 2015  at Helsinki Ice Hall, in Finland. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Risto Siilasmaa.

    ()

Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaan mukaan Suomen talouden tilanne on hälyttävällä tasolla.

– Viime viikolla luottoluokittaja Fitch laski Suomen luokitusta ja Euroopan unionin komissio antoi ennakkovaroituksen Suomen julkistalouden tilasta, hän toteaa tiedotteessaan.

Siilasmaa huomauttaa, että viennistä riippuvaisena maana Suomen kilpailukyvyn on oltava samalla tasolla keskeisten kilpailijamaiden kanssa.

– Vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen Suomi ei kuitenkaan ole päässyt jaloilleen. Hinta- ja kustannuskilpailukyky on tällä hetkellä 18 prosenttia jäljessä keskeisistä kilpailijamaista.

Siilasmaa arvioi, että jos kilpailukykysopimus syntyy, saamme kurottua tuota eroa umpeen noin neljällä prosentilla.

– Tämä on ehdoton edellytys sille, että teollisuus pystyy uudistumaan ja luomaan taas kaikkien hyvinvoinnin kannalta tärkeitä työpaikkoja Suomeen.

Siilasmaan mukaan kilpailukykysopimukseen tarvitaan mukaan kaikki.

– On ensiarvoisen tärkeää Suomen tulevaisuudelle, että vielä empivät ammattiliitot tulevat mukaan sopimukseen talouden myönteisen käänteen aikaansaamiseksi. Ilman sopimusta Suomi uhkaa liukua vielä pahempaan taloudelliseen tilanteeseen, hän varoittaa.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.