Verkkouutiset

Risto Siilasmaan mukaan Suomen taloustilanne on hälyttävällä tasolla

Teknologiateollisuus ry korostaa, että muodostumassa oleva kilpailukykysopimus on ratkaisevan tärkeä Suomelle kansainvälisen kustannuskilpailukyvyn palauttamiselle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Teknologiateollisuus ry:n hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaan mukaan Suomen talouden tilanne on hälyttävällä tasolla.

– Viime viikolla luottoluokittaja Fitch laski Suomen luokitusta ja Euroopan unionin komissio antoi ennakkovaroituksen Suomen julkistalouden tilasta, hän toteaa tiedotteessaan.

Siilasmaa huomauttaa, että viennistä riippuvaisena maana Suomen kilpailukyvyn on oltava samalla tasolla keskeisten kilpailijamaiden kanssa.

– Vuoden 2008 finanssikriisin jälkeen Suomi ei kuitenkaan ole päässyt jaloilleen. Hinta- ja kustannuskilpailukyky on tällä hetkellä 18 prosenttia jäljessä keskeisistä kilpailijamaista.

Siilasmaa arvioi, että jos kilpailukykysopimus syntyy, saamme kurottua tuota eroa umpeen noin neljällä prosentilla.

– Tämä on ehdoton edellytys sille, että teollisuus pystyy uudistumaan ja luomaan taas kaikkien hyvinvoinnin kannalta tärkeitä työpaikkoja Suomeen.

Siilasmaan mukaan kilpailukykysopimukseen tarvitaan mukaan kaikki.

– On ensiarvoisen tärkeää Suomen tulevaisuudelle, että vielä empivät ammattiliitot tulevat mukaan sopimukseen talouden myönteisen käänteen aikaansaamiseksi. Ilman sopimusta Suomi uhkaa liukua vielä pahempaan taloudelliseen tilanteeseen, hän varoittaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)