Verkkouutiset

Saksan yritysilmapiiri on ”euforinen” – indeksi kaikkien aikojen ennätyslukemiin

Saksan Ifo -taloustutkimusinstituutin yritysilmapiiri-indeksi on jälleen kohonnut korkeimpiin lukemiinsa sitten saksojen yhdistymisen.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Yritysilmapiiri-indeksi oli heinäkuussa 116,0 pisteessä, kun edellisen kuukauden lukema oli 115,2 pistettä. Indeksi rikkoo nyt kaikkien aikojen ennätyksiä kolmatta kuukautta peräkkäin.

Yritysten tyytyväisyys nykytilanteeseen oli ennätyslukemissa. Myös lyhyen aikavälin yritysnäkymät kohenivat.

Teollisuustuotannossa indeksi saavutti niin ikään uuden ennätyksen. Myös teollisuustuotannossa lyhyen aikavälin odotukset olivat optimistisia.

Kapasiteetin käyttöaste nousi 0,7 prosenttiyksiköllä 86,7 prosenttiin.

Yritysilmapiiri koheni myös tukkukaupassa ja lyhyen aikavälin odotukset olivat vielä optimistisemmat. Arvio nykyhetken tilanteesta sen sijaan oli hieman heikompi kuin viime kuussa.

Vähittäiskaupassa indeksi putosi. Vähittäiskauppiaat olivat myös huomattavasti vähemmän tyytyväisiä nykytilanteeseen. Lyhyen aikavälin odotukset heikkenivät myös. Silti lukemat pysyvät hyvin korkealla tasolla.

Rakentamisessa indeksi nousi myös ennätyslukemiin. Nykytilanne arvioitiin erittäin hyväksi ja odotukset olivat hyvät.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)