Verkkouutiset

SAK:n mukaan kilpailun avaaminen rautateillä lisää kustannuksia

Palkansaajakeskusjärjestö SAK:n elinkeinopoliittinen asiantuntija Sauli Hievanen ennakoi rautateiden kilpailun avaamisen lisäävän kustannuksia.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Hän toteaa, että Suomen rautatiejärjestelmän tehokkuus piilee kaluston korkeassa käyttöasteessa. Pitkien etäisyyksien ja ohuiden liikennevirtojen maassa on samoilla vetureilla ja henkilöstöllä ajettu vuosikymmeniä sekä henkilö- että tavaraliikennettä.

– Lisääntyvät kustannukset valuvat lippujen hintoihin ja teollisuuden logistiikkakustannuksiin. Vielä ei ole varmaa, saadaanko kilpailuttamisesta edes vastaavia säästöjä, saati merkittävää lisähyötyä, Sauli Hievanen sanoo SAK:n verkkosivuilla.

Kilpailulle avaamisen jälkeen tavara- ja henkilöliikenteelle tarvittaisiin hänen mukaansa oma kalustonsa ja henkilöstönsä, samalla varakaluston ja henkilöstön määrää on kasvatettava.

Myös VR:n pilkkominen neljään eri yhtiöön lisää Hievasen mukaan hallintoon liittyviä kustannuksia.

– Uusista ratainvestoinneista ei ole puhuttu mitään, vaikka ne ovat ehdoton edellytys, jotta voisimme saavuttaa kilpailuttamisen hyötyjä lisäliikenteestä tai paremmasta täsmällisyydestä, hän sanoo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)