Verkkouutiset

SAK ehdottaa kunnon kannustimia työn perässä muuttajille

Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestö SAK ehdottaa kunnollisia kannusteita, joilla voitaisiin helpottaa ihmisten muuttamista työn perässä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

SAK peräänkuuluttaa kunnollisia kannusteita, joilla voidaan helpottaa ihmisten muuttamista työn perässä.

– Vuoden alussa voimaan tullut liikkuvuusavustus on askel oikeaan suuntaan, mutta ei alkuunkaan riittävä toimenpide, kertoo SAK:n maahanmuuttopolitiikan asiantuntija Eve Kyntäjä tiedotteessa.

Kyntäjän mukaan Suomen sisäistä työvoiman liikkuvuutta voidaan helpottaa muun muassa asuntopolitiikalla esimerkiksi tilanteessa, jossa muuttohalukkaan työntekijän on vaikea saada vanhaa asuntoaan myytyä.

Uudenmaan ely-keskus on linjannut, että työvoiman tarveharkinnasta rakennusalalla voitaisiin luopua alueellisesti. SAK ei pidä ratkaisua perusteltuna tilanteessa, jossa työttömyys on korkealla ja työehtojen valvonnan resurssit puutteelliset.

Sen sijaan rakennusalan ammattilaisten rekrytointia muualta Suomesta ja muista EU-maista olisi SAK:n mielestä tehostettava.

– Rakennusalan työttömyyskassan jäsenistä noin 10 000 oli helmikuussa työttömänä. Heistä vain joka kymmenes asui Uudellamaalla, Kyntäjä muistuttaa.

Hän mukaansa rakennusalan työvoimantarpeeseen voidaan vastata myös työvoimapoliittisella koulutuksella ja tehostamalla rekrytointia alalle.

Myös oikeus- ja työministeri Jari Lindström (ps.) on todennut, että Uudenmaan ELY-keskuksen päätökselle luopua rakennusalan tarveharkinnasta ei löydy pitäviä perusteita.

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi puolestaan on varoittanut, että näin avataan huikeat bisnekset ennen muuta työlupakauppiaille, jotka perivät kynnysrahoja turvattomilta maahan siirrettäviltä rakentajilta.

Kyntäjän mielestä nykyinen ely-keskusten päätöksentekoprosessi ei selvästikään toimi, kun siinä ei tarvitse huomioida koko maan työmarkkinoiden tilannetta eikä hallitusohjelman linjauksia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)