Verkkouutiset

Varainhoitaja rauhoittelee sijoittajia Kreikan kriisin seurauksista

Säästöpankkien Varainhoidon johtaja Petteri Vaarnanen muistuttaa, että vuoden lopussa omaisuuslajien tuotot määräytyvät muiden asioiden kuin Kreikan perusteella.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Kreikka saa paljon otsikkotilaa, mutta sijoittajien näkökulmasta huomion tulisi keskittyä keskuspankkien rahapolitiikan muutoksiin, globaaliin talouskasvuun, inflaationäkymiin, raaka-ainehintoihin ja kehittyvien markkinoiden tilanteeseen, Säästöpankkien Varainhoidon johtaja Petteri Vaarnanen toteaa tiedotteessaan.

Hän arvioi, että Kreikkaan liittyvät otsikot ja epävarmuus tulevat heiluttamaan markkinoita lähiviikkoina ja todennäköisesti koko kesän, mutta omaisuuslajien tuotot määräytyvät vuoden lopussa muiden asioiden perusteella.

Jos Kreikan kansanäänestyksen tulos on kielteinen velkojien ehdotukselle, arvelee Vaarnanen maan olevan matkalla kohti omaa valuuttaa ja pankkijärjestelmän kansallistamista. Hänen mielestään muiden euromaiden kannalta tilanne on kuitenkin hallittavissa paremmin kuin vuosina 2011–2012.

– Kreikan maksukyvyttömyyden seuraukset on paremmin tunnistettavissa ja systeemiriskin todennäköisyys sen seurauksena on pienempi, Vaarnanen huomauttaa.

Hän pitää kuitenkin varmana, että kylmä kesä lämpenee sijoittajien näkökulmasta ja riskitaso markkinoilla nousee lähiviikkoina.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)