Verkkouutiset

Real Madrid yhtä iso kuin Pohjois-Savon Osuuskauppa

Kun puhutaan maailman suurimmista ja rikkaimmista jalkapalloseuroista, on kyse varsinaisista suuryrityksistä, joiden liikevaihto on mahtava, suorastaan tähtitieteellinen - ainakin suomalaisseuroihin verrattuna.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Liike-elämän asiantuntijapalveluja tuottava suuryritys Deloitte listasi kauden 2013–2014 liikevaihdoltaan maailman suurimmat jalkapalloseurat. Suurin oli Espanjan La Ligan Real Madrid niin kuin oli edellisellä kaudellakin. Sen liikevaihto vain oli edelleen kasvanut 30 miljoonalla ollen nyt 549,5 miljoonaa euroa vuodessa.

Maailman kakkonen oli liikevaihtoaan edelliskaudesta rajusti kasvattanut Englannin Valioliigan Manchester United 518 miljoonalla. Kolmanneksi tuli Saksan Bundesliigan Bayern München 487,5 miljoonalla juuri ennen La Ligan Barcelonan 484,6 miljoonaa. Seuroista on ohessa mainittu liiga, jossa ne pelaavat. Omistus on monessa tapauksessa ihan muissa maissa.

Vertailun vuoksi Veikkausliigan Helsingin Jalkapalloklubin liikevaihdon on mainittu viime kaudella nousseen kymmeneen miljoonaan, kun se parina aikaisempana vuonna oli 3,7 miljoonaa euroa.

Mutta Real Madridin liikevaihto on vain aavistuksen suurempi kuin Osuuskauppa Peeässän 544 miljoonaa – ja häviää niukasti Raisio Oyj:n 558 miljoonalle. Suuri ja mahtava ”Galactico” Real sijoittuisi suomalaisyritysten listauksessa liikevaihdon mukaan vasta sijalle 78.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)