Verkkouutiset

Perheasuntojen kysyntä kasvaa Remaxin mukaan

Perheelliset muuttajat piristävät asuntokauppaa useilla paikkakunnilla, kertoo kiinteistönvälitysketju Remax heinäkuun markkinakatsauksessaan.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kesän asuntokaupassa perheasunnoilla on Remaxin mukaan tärkeä rooli. Perheellisten muutto vaikuttaa kiinteistönvälitysketjun mukaan niin lähtöpaikkakunnan kuin vastaanottavan paikkakunnan asuntomarkkinoihin.

– Asunnonmyyntiä harkitsevien olisi hyvä tietää perheasuntojen kysynnän kasvusta, sillä useilla alueilla perheasuntojen tarjontaa on liian vähän voimistuvaan kysyntään nähden. Perheiden muuttoa siivittää kuluttajabarometristä tutut vahvat luottamusluvut ja pankkien piristynyt ote laina-asiakkaiden palvelussa, Remax Suomen toimitusjohtaja Pasi Aalto ketjun tiedotteessa.

Remaxin mukaan viiden huoneen kerrostaloasuntojen myyntiaika on kesäkuussa puoliintunut vuodentakaisesta 72 päivään. Alkuvuonna 4-5 huoneen asuntojen kauppoja tehtiin keskimäärin 244 kuukaudessa, kun vuosi sitten vastaava määrä oli 211 kuukaudessa.

Neliöhinnat puolestaan nousivat kesäkuussa vuodentakaisesta 3404 eurosta 3484 euroon, kun samaan aikaan keskimääräinen ostettu asuinpinta-ala laski 159 neliöstä 134 neliöön.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)