Verkkouutiset

”Toivon mukaan Suomessa käytäisiin ravintoloissa yhtä ahkerasti kuin Amerikassa”

Ravintolamarkkina Suomessa kasvaa koko ajan, arvioi Suomen ensimmäisen ravintola-alan pörssiyhtiön Restamaxin hallituksen puheenjohtaja Timo Laine.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Laine sai eilen kunnian soittaa New Yorkissa Nasdaq-pörssin sulkemisen merkiksi kelloa. Restamax listautui Nasdaq OMX Helsinkiin viime vuoden marraskuussa.

Laine kertoi puheessaan Nasdaqissa, että Restamax on ensimmäinen ravintola-alan pörssiyhtiö paitsi Suomessa, myös koko Skandinaviassa. Hän sanoi uskovansa tämän olevan hyvä askel koko ravintolabisnekselle.

– Ravintolamarkkina Suomessa kasvaa koko ajan, ja toivon mukaan jonain päivänä suomalaiset kävisivät ravintoloissa yhtä ahkerasti kuin Amerikassa, korosti Laine yhtiön tiedotteen mukaan puheessaan.

Restamax perustettiin vuonna 1996. Konserniin kuuluu yli 80 seurustelu- ja ruokaravintolaa sekä yökerhoa eri puolilla Suomea. Lisäksi se tarjoaa henkilöstövuokrauspalveluja. Työntekijöitä on noin 900.

Yhtiö antoi tulosvaroituksen viime perjantaina 24. lokakuuta. Loppuvuoden näkymiä ovat heikentäneet heikko yleinen taloudellinen tilanne, kuluttajien ostovoiman heikkeneminen ja kysynnän hiipuminen.

– Asiakkaat kuluttavat entistä vähemmän ja heidän keskiostoksensa ovat pienempiä. Ennusteiden mukaan kysyntä tulee hiipumaan loppuvuotta kohti, yhtiön toimitusjohtaja Markku Virtanen arvioi pörssitiedotteessa.

Restamax arvioi tämän vuoden liikevaihdon kasvavan 84–90 miljoonaan euroon. Liikevoittoa yhtiö arvioi kertyvän 5,5–7 miljoonaa euroa. Aiempi arvio oli liikevaihdon osalta 86–97 miljoonaa euroa ja liikevoiton osalta 8,7–10,4 miljoonaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)