Verkkouutiset

Polttoainehintojen lasku piti raskaan liikenteen kustannukset aisoissa

Kuorma- ja linja-autoliikenteen kustannukset pysyivät maaliskuussa vuodentakaisella tasolla, sillä polttoaineiden hinnat ovat laskeneet.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Kuorma-autoliikenteen kustannukset nousivat maaliskuussa vuodentakaisesta vain 0,1 prosenttia, ja samoin kävi linja-autoliikenteen kustannuksille.

Kokonaisindeksin nousuun vaikutti Tilastokeskuksen mukaan erityisesti korko- ja yleiskustannusten kallistuminen vuoden aikana. Kustannusten nousua hillitsi etenkin poltto- ja voiteluaineiden halpeneminen.

Linja-autoliikenteessä tosin kustannusten vuosimuutos vaihteli liikennetyypeittäin. Kaupunki-, vakiovuoro- ja pikavuoroliikenteessä kustannukset laskivat 0,2 prosenttia, mutta tilausliikenteessä ne nousivat 0,5 prosenttia.

Pakettiautojen ja kevyiden kuorma-autojen kustannukset nousivat 0,6 prosenttia ja keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen 0,8 prosenttia. Perävaunuyhdistelmien kustannukset laskivat 0,1 prosenttia.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)