Rakentamisessa selvä käänne parempaan

Rakentamisessa on tapahtunut selvä käänne parempaan, toteaa rakennusalan suhdanneryhmä.

  • LKS 20160114 Asuntorakentamista Vantaan Kivistössä 14. tammikuuta 2016. Pellervon taloustutkimus ennakoi, että asunnot pääkaupunkiseudulla kallistuvat tänäkin vuonna enemmän kuin muualla. LEHTIKUVA / VESA MOILANEN

    Asuntorakentamista Vantaan Kivistössä 14. tammikuuta.

    ()

Esimerkiksi viimeisimmät rakentamisen liikevaihtoa, myyntiä, palkkakehitystä ja työllisyyttä koskevat tiedot ovat hyvin myönteisiä.

Viime vuonna uusia asuntoja alettiin rakentaa noin 30 000, mikä on yli 15 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014, ilmenee rakennusalan suhdanneryhmän perjantaina julkaisemasta raportista.

Valtiovarainministeriön rakennusalan suhdanneryhmä arvioi asuntorakentamisen olevan vilkasta kuluvana vuonna ja teollisuusrakentamisen arvioidaan niin ikään vauhdittuvan suurten investointien takia.

Lisäksi liikerakentaminen, kuten kauppakeskusten rakentaminen, on vilkastumassa. Myös maa- ja vesirakentamisen indikaattorit ovat kehittyneet positiivisesti.

Rakennusalan suhdanneryhmä ennustaa koko rakentamisen kokonaistuotannon kasvavan kuluvana vuonna noin 3–4 prosenttia ja ennuste tämän vuoden asuntoaloituksille on 28 000–29 000 asuntoa.

Asuntojen korjausrakentamisen suhdanneryhmä arvioi kasvavan edelleen, mutta hidastuvan noin kahteen prosenttiin.

Rakennusalan työllisyysodotus on myönteinen.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.