Verkkouutiset

Venäjän kriisi ja suomalaiset rakentajat: ”Jos tämä syvenee, niin se vaikuttaa tosi kielteisesti”

Venäjän kriisin syvenemisellä pelätään olevan hyvin kielteisiä seurauksia suomalaiselle rakennusteollisuudelle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Rakennusteollisuus ry:n toimitusjohtajan Tarmo Ripatin mukaan Venäjän sanktiot ja kriisi eivät ole vielä vaikuttaneet rakentamiseen, mutta hän varoittaa näkymistä.

– Jos tämä syvenee, niin kyllä se tulee vaikuttamaan tosi kielteisesti, Ripatti sanoi Rakennusteollisuuden suhdanneinfossa tiistaina Helsingissä.

Hän mukaansa ehkä suurin pelko liittyy sanktioiden lisääntymiseen venäläisiä yrityksiä ja poliittista johtoa kohtaan. Tähän Venäjä olisi pakotettu reagoimaan samalla tavalla.

Venäläisten reaktiot voisivat Ripatin mukaan näkyä ulkomaalaisjohtoisten yritysten viisumikäytännöissä, tarkastuksissa ja lupaprosesseissa.

Lisäksi jos pääomapako Venäjältä kasvaa ja korkotaso nousee, niin venäläisillä kuluttajilla eivät riitä enää rahat.

Rakennusteollisuuden pääekonomisti Sami Pakarinen arvioi, että jos kriisi kärjistyisi kunnolla, niin se supistaisi Suomen vientiä ja löisi koko talouden kautta ”aika isostikin” rakentamisen puolelle.

Hän kuitenkin muistutti, että vain puolitoista viikkoa sitten Kansainvälinen valuuttarahasto IMF povasi Venäjälle jo ensi vuodeksi kahden prosentin kasvua, sillä Aasian keskiluokan vaurastuminen lisää energian kysyntää.

Lue myös:

Rakentamisessa mennään kolmatta vuotta alaspäin

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)