Verkkouutiset

”Kaikilla ei ole naulapyssyä” – puuala tarvitsee pieniä jalostusyrityksiä

Tulevaisuudessa ei myydä enää lankkuja vaan bulkkitavara jatkojalostetaan valmiiksi osatuotteiksi, arvioi Puumerkki Oy:n toimitusjohtaja Petrus Berg.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Bergin johtama yritys tarjoaa puuratkaisuja rakennusliikkeille, jälleenmyyjille ja teollisuudelle. Hänen mukaansa sekä rakentamisen ammattilaiset että kuluttajat odottavat yhä valmiimpia ratkaisuja ja tuotteita.

– Kun kaikilla kuluttajilla ei ole naulapyssyä, meidän on kehitettävä valmiita tuotteita ja tuoteperheitä ammattirakentajien lisäksi myös kuluttajille, hän kertoo puualan tiedotusyhtiön Puuinfon tiedotteessa.

Puukerrostalojakaan ei Bergin mukaan enää räätälöidä asukkaiden toiveiden mukaisiksi, koska hinta ja kilpailukyky perustuu teolliseen rakentamiseen.

Teollisen rakentamisen seurauksena kaupalta kysytään yhä enemmän puurakentamisen komponentteja, jotka tähän asti on tehty työmaalla, mutta nyt haluttaisiin ostaa valmiina asennuksineen.

Tulevaisuudessa puutavarakauppa ei Bergin mukaan ole enää lankkukauppaa, vaan bulkkitavara jatkojalostetaan valmiiksi osatuotteiksi.

– Me tarvitsemme puutuotealalle jatkojalostusta tekeviä pieniä yrityksiä, puualan konepajoja, joilla on verstaissaan jonkun kapean segmentin osaamista ja sen tuotantoon tarvittavat linjastot, Berg arvioi.

Hän uskoo, että puurakentaminen lähtee kasvamaan isolla loikalla, kun teollinen puurakentaminen saadaan kilpailukykyiseksi perinteisen rakentamisen kanssa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)