Kuluvan vuoden puukauppa käynnistyi vilkkaasti

Puukauppa lähti käyntiin pirteästi tammikuussa.

  • LKS 20090118 -  LKS 19980420 - HELSINKI - PUU : Puukuljetus. Tukkirekka. LEHTIKUVA Jaakko Avikainen

    Metsäteollisuus ry:n jäsenet ostivat tammikuussa puuta 2,8 miljoonaa kuutiota.

    ()

Metsäteollisuus ry:n jäsenet ostivat puuta 2,8 miljoonaa kuutiota, mikä on 16 prosenttia enemmän kuin keskimäärin tammikuussa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Tukkien ostomäärä oli miljoona kuutiota, mikä on viisi prosenttia enemmän kuin keskimäärin tammikuussa kymmenenä edellisenä vuotena. Myös kuitupuun ostomäärä, 1,7 miljoonaa kuutiota, oli 26 prosenttia enemmän kuin keskimäärin vastaavana ajanjaksona.

Tammikuussa mänty- ja kuusitukista maksettiin keskimäärin 53 euroa kuutiolta, mutta hinta vaihteli alueittain ja hakkuutavoittain 42 ja 57 euron välillä. Koivutukin keskihinta oli 41 euroa kuutiolta ja vaihteli 34 ja 45 euron välillä.

Mänty- ja koivukuidun keskikantohinta oli 15 euroa ja kuusikuidun 17 euroa kuutiolta. Kuitupuiden hinta vaihteli 10 ja 18 euron välillä.

Metsäteollisuus ry:n metsäjohtaja Tomi Salo on tyytyväinen puukaupan pirteään käynnistymiseen.

– Lukujen valossa tammikuun puukauppa on käynyt erittäin hyvin. Pitämällä jatkossa kustannukset kilpailukykyisinä luomme parhaiten edellytyksiä kotimaiseen puuhun perustuvien tuotteiden kysynnän vahvistumiselle, hän sanoo.

Arvoisa kommentoija, kunnioitathan hyviä tapoja. Terävä kritiikki on sallittua. Henkilökohtaiset tai kansanryhmien solvaukset ja ihmisarvon loukkaukset poistamme. Voimasanojen käyttöä tai alatyyliä kohtaan meillä on nollatoleranssi. Emme voi myöskään julkaista ulkopuolisia linkkejä. Pysy asiassa.