Verkkouutiset

Toimitusjohtaja varoittaa: Brexit nostaa vaatteiden ja ruoan hintoja

Brittiläisen Next-ketjun toimitusjohtaja uskoo, että punnan arvon lasku nostaa maahantuojien kustannuksia Britanniassa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Simon Wolfson johtaa monikansallista Next-vähittäismyyntiliikettä, jolla on Britanniassa yli 500 myymälää. Hänen mukaansa vaatteiden hinnat voivat nousta ensi vuonna kun Brexit kiihdyttää inflaatiota. Wolfsonin mukaan myös ruuan hinta voi nousta.

Wolfson kertoo Guardianille, että varsinkin niiden maahantuojien kustannukset tulevat nousemaan, jotka tekevät dollarikauppaa hyödykkeistä.

Wolfsonin mukaan useimmat vähittäiskauppiaat ovat varautuneet punnan arvon muutoksiin, joten punnan arvon heikkeneminen ei näy hinnoissa heti. Vaikutukset ovat nähtävissä mahdollisesti vuoden päästä.

Analyytikot varoittavat, että ruoan hintoihin valuuttakurssien muutokset voivat vaikuttaa nopeammin. Ruoan hinta voi nousta jälleenmyyjille jopa kolme prosenttia, analyytikot uskovat.

Britannia tuottaa myynnissä olevista hedelmistä vain 15 prosenttia ja vihanneksista 55 prosenttia. Lähes kaikki muu tulee EU:n alueelta. Myös 40 prosenttia Britanniassa myydystä sianlihasta tulee ulkomailta.

– Jos punta jää heikoksi tai putoaa edelleen, ruoan hinta tulee nousemaan, sanoo vähittäiskaupan analyytikko Bruno Monteyne.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)