Verkkouutiset

Punnan arvo putosi rajusti – yhden miehen puhe sai sen aikaan

Todennäköisyys, että Iso-Britannia eroaa Euroopan unionista, kasvoi eilen huomattavasti, kun Lontoon pormestari Boris Johnson sanoi kannattavansa Brexitiä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Punnan arvo on maanantain kaupassa pudonnut eniten 11 kuukauteen. Punnan arvo suhteessa euroon on pudonnut 1,29 eurosta 1,28 euroon.

Markkinareaktio näkyy myös markkinakoroissa. Ison-Britannian 10-vuotisten valtiolainojen korko nousi 1,41 prosentista 1,44 prosenttiin maanantaina. Osakekurssit ovat kuitenkin olleet lievässä nousussa.

Markkinareaktion aiheuttajaksi epäillään yhtä miestä, Lontoon pormestaria Boris Johnsonia. Johnson on ollut yksi Ison-Britannian suosituimmista poliitikoista. Suorapuheinen tyyli ja liberaali talouspoliittinen linja erottavat hänet valtavirrasta.

Johnson on aina ollut euroskeptikko. Hänen epäiltiin jo etukäteen ottavan kielteisen linjan suhteessa Britannian EU-jäsenyyteen. Sunnuntaina hän toi linjansa julki kirjoituksessaan konservatiivisessa Telegraph-lehdessä.

Johnsonin ratkaisulla on suuri merkitys sen suhteen, mihin konservatiivipuolueen enemmistö kallistuu tulevassa EU-kansanäänestyksessä. Tämä uusi epävarmuus näkyy nyt markkinoilla.

Isossa-Brtianniassa järjestetään kansanääestys EU-jäsenyydestä 23. kesäkuuta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)