Verkkouutiset

PS:n Slunga-Poutsalo laittaisi rekkaliikenteen laittomuudet kuriin veronumerokortilla

Nyt on aloitettava välittömästi toimet, joilla helpotetaan kotimaisten kuljetusyrittäjien toimintaedellytyksiä - samalla suitsien rekkaliikenteessä rehottavia laittomuuksia, sanoo puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo (ps.).
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Riikka Slunga-Poutsalon mukaan kotimainen rekkaliikenteemme on ollut alakynnessä jo vuosia. Toukokuun 2008 alusta lähtien uudet EU-maat Viro, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Tshekki ja Unkari ovat voineet toimia Suomen sisäisillä kuljetusmarkkinoilla.

– Tämä on lisännyt räjähdysmäisesti laittomien kabotaasikuljetusten määrää. Kabotaasiliikennettä ei ole voitu hallita nykyisillä kotimaisilla säännöksillä, hän sanoo tiedotteessaan.

Mahdollisuuksia helpottaa kotimaisten kuljetusyrittäjien toimintaedellytyksiä ja suitsia laittomuuksia on Slunga-Poutsalon mukaan paljon.

– Esimerkiksi kaikilla kuljettajilla Suomen rajojen sisällä, niin raskaan- kuin bussiliikenteenkin kuljettajilla, olisi oltava kuvallinen ja veronumerolla varustettu henkilökortti. Näin voisimme varmistaa, että alan sopimuksia noudatetaan ja että verot sekä muut maksut maksetaan Suomeen, hän esittää.

Slunga-Poutsalo toteaa, että kotimaisella päätöksenteolla pystymme vaikuttamaan maamme kuljetusyrittäjien arkeen.

– Meidän tulee saada kuljetusalan laittomuudet kitkettyä ja samalla kohennettua suomalaisten yritysten kilpailuasemaa suhteessa muiden EU- ja ETA-maiden yrityksiin, korostaa Slunga-Poutsalo.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)