Verkkouutiset

Noin 950 yhtiötä ja osuuskuntaa uhkaa poistaminen kaupparekisteristä

Kaupparekisteriä ylläpitävä Patentti- ja rekisterihallitus PRH aikoo ryhtyä poistamaan rekisteristä yhtiöitä, jotka laiminlyövät ilmoitusvelvollisuutensa.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

PRH kertoo poistavansa tänä vuonna kaupparekisteristä sellaisia osakeyhtiöitä ja osuuskuntia, jotka eivät toimita rekisteriin tilinpäätöksiään kehotuksista huolimatta.

Tämän vuoden ensimmäiseen poistomenettelyyn on listattu jo noin 950 osakeyhtiötä ja osuuskuntaa, jotka eivät ole ilmoittaneet tilinpäätösasiakirjojaan rekisteröitäviksi viimeisen kahden vuoden ja kuuden kuukauden aikana.

Poistettavien listalle joutuneiden yritysten täytyy ilmoittaa tilinpäätösasiakirjansa kaupparekisteriin määräaikaan neljäs lokakuuta mennessä.

PRH kertoo voivansa poistaa toimivankin osakeyhtiön tai osuuskunnan kaupparekisteristä, jos yritys ei toimita tilinpäätöstään määräaikaan mennessä eikä yrityksen määräämiselle selvitystilaan ole edellytyksiä. Rekisteristä poistot tehdään lokakuussa.

PRH muistuttaa tiedotteessaan, että jokaisen osakeyhtiön ja osuuskunnan täytyy laatia tilinpäätös joka tilikaudelta, vaikka toimintaa ei harjoitettaisikaan. Tilinpäätös täytyy myös ilmoittaa kaupparekisteriin.

Velvoitteesta vapautettuja ovat vain asunto-osuuskunnat ja asunto-osakeyhtiölain mukaiset keskinäiset kiinteistöosakeyhtiöt.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)