Verkkouutiset

Posti hakee kannattavuutta digitalisaation ja kilpailun puristuksessa

Postin kannattavuus parani viime vuonna, mutta konserni on toimitusjohtajansa mukaan silti välttämättömien rakenneuudistusten edessä.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Posti on toimitusjohtaja Heikki Malisen mukaan välttämättömien rakenneuudistusten edessä. Digitalisaatio ja koveneva kilpailu hänen mielestään eivät anna Postille muuta vaihtoehtoa kuin pikaisesti sopeutua muutoksiin.

– Samalla pyrimme hakemaan uutta kasvua erityisesti logistiikassa, varastoliiketoiminnassa, verkkokaupassa ja uusissa kuluttajapalveluissa. Suuret kasvumahdollisuudet on myös OpusCapitan tarjoamissa taloushallinnon ohjelmistojen, talousprosessien ja automaatiopalveluissa, Malinen kertoo postin tulostiedotteessa.

Postin liikevaihto väheni viime vuonna yli 11 prosenttia 1,65 miljardiin euroon. Liikevaihto supistui kaikissa liiketoimintaryhmissä.

Liiketulos kuitenkin kasvoi vuodentakaisesta vajaasta kuudesta miljoonasta lähes 60 miljoonaan euroon. Malisen mukaan kannattavuus ei silti ole vielä tavoitellulla tasolla.

– Kannattavuuden turvaaminen on Postille tärkeä kysymys myös siksi, että toimimme ilman julkista tukea. Kyetäksemme kehittämään toimintaamme ja investoimaan kasvuhankkeisiin, yhtiön toiminnan täytyy olla taloudellisesti vakaalla pohjalla, Malinen muistuttaa.

Postin toimintaa pitää hänen mukaansa myös uudistaa lisääntyvän digitalisaation takia. Palvelujen ja tuotannon digitalisoimiseen pitää varata enemmän resursseja.

Malisen suurin tyytyväisyyden aihe viime vuonna oli paketti- ja logistiikkapalvelujen tulosparannus. Liiketulos ilman kertaeriä parani 22 miljoonaan tappiosta yli puoli miljoonaa euroa voitolliseksi.

– Tulevaisuudessa odotamme logistiikan erilaisten palvelujen olevan Postin kasvun moottori. Viime vuonna Posti jakoi yli 33 miljoonaa pakettia, jossa oli kasvua yli kaksi prosenttia, hän kertoo.

Toisaalta viime vuonna paketti- ja logistiikkapalvelujen liikevaihto supistui reilusti yli 17 prosenttia.

Posti-konsernissa käytiin viime vuoden aikana useita yhteistoimintaneuvotteluja. Henkilöstön määrä pieneni edellisvuodesta 1 691 henkilöllä keskimäärin 22 219 henkilöön, ja henkilöstökulut vähenivät lähes 11 prosenttia.

Viimeksi tammikuun lopulla Posti ilmoitti aloittavansa yt-neuvottelut aikomuksenaan vähentää jopa 860 vakituista työpaikkaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)