Verkkouutiset

Yle: Piensijoittajat ostavat nyt kultaa

Piensijoittajat ostavat nyt kultaa, vaikka kullan unssihinta on kallistunut puolen vuoden takaisesta, kertoo Yle.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Syynä innostukseen on norjalaiskonserni K. A. Rasmussenin Suomen johtaja Niklas Sundmanin mukaan Britannian EU-kansanäänestys. Ennen äänestystä se sai sijoittajat odottavalle kannalle.

– Viime viikkoina on myyty enemmän kuin normaalisti, myös alkuvuoteen verrattuna, noin 30–40 prosenttia enemmän, kertoo konsernin Suomen toimitusjohtaja Niklas Sundman.

Sundmanin mukaan kullanostaja on tavallinen palkansaaja, jolla on hieman säästöjä. Tällä hetkellä talletuksille ei makseta korkoa ja säästöt voivat olla niin pienet, että osakemarkkinoille ei ole asiaa.

Taloudellisesti epävarmoina aikoina kultaa on pidetty sijoittajan turvasatamana. Maailmantalouden heilahtelut vaikuttavat kuitenkin myös kullan hintaan.

Pitkällä aikavälillä kullan hinta on noussut. Kun tammikuussa vuonna 1990 unssi kultaa maksoi hieman yli 400 dollaria, niin juhannusaaton aattona se maksoi 1263 dollaria unssilta.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)