Verkkouutiset

Pekkarinen: Biotalous Suomen taloudellisen nousun tukipilareita

Keskustan kansanedustajan Mauri Pekkarisen mielestä Metsä Groupin hanke osoittaa, että puu on tulevaisuuden raaka-aine moneen tarkoitukseen, kuten paperin ja kemikaalien raaka-aineeksi ja energiaksi.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Metsä Groupin ilmoitus Suomen historian suurimman metsäteollisuusinvestoinnin toteuttamisesta on erittäin suuri ja myönteinen asia Äänekoskelle, Keski-Suomelle ja koko Suomelle. Se osoittaa myös, että biotalous tulee olemaan Suomen uuden taloudellisen nousun tukipilareista, kansanedustaja Mauri Pekkarinen sanoo.

Metsä Groupin 1,1 miljardin euron jättihankkeessa kysymys on uuden ajan biojalostamosta, biotehtaasta, joka tuottaa puhtaita raaka-aineita ja lopputuotteita moniin eri tarkoituksiin.

– Sen 4 miljoonan m3:n raakapuun kysyntä on oiva vastaus halusta ja kyvystä hyödyntää merkittävä osa nyt käyttämättä jäävästä metsien kasvusta. Suomen metsävarannot antavat mahdollisuuksia uusiin biojalostamoihin.

Suurhankkeella on koko jalostusketjussa myös suuri työllistävä vaikutus.

– Metsä Groupin suurhanke on suuri voitto Keski-Suomen. Maakunnan asema Suomen metsäteollisuuden suurkeskittymänä vahvistuu ratkaisevasti. Yhtiön johto ansaitsee Keski-Suomen maakunnalta suurkiitoksen, Keski-Suomesta kotoisin oleva Pekkarinen hehkuttaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)