Verkkouutiset

Mikä lama? Pankkien kannattavuus parani

Finanssivalvonnan mukaan pankit ovat selvinneet taantumasta tähän saakka hyvin.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

Suomi on taantumassa ja bruttokansantuote on pudonnut jo kahden vuoden ajan. Siitä huolimatta pankit parantavat tulostaan, kertoo Finanssivalvonta. Pankkien vakavaraisuus on myös vahva.

– Pankkisektorin kannattavuus on parantunut alkuvuonna heikosta taloustilanteesta huolimatta, Fiva kertoo katsauksessaan.

Pankkien korkokate on kohonnut, koska asiakasmarginaalit ovat kasvaneet. Korkokate tarkoittaa pankin maksamien ja saamien korkojen erotusta. Asiakasmarginaali tarkoittaa koron ”henkilökohtaista” osaa, joka lisätään peruskorkoon.

Pankit ovat myös jatkaneet kulujen leikkauksia, Fiva kertoo.

Heikko taloustilanne näkyi alkuvuonna pankeissa siinä, että luottakannan kasvu hidastui. Matalat korot helpottavat velallisten asemaa, minkä ansiosta arvonalentumistappiot ovat pysyneet matalina.

Fivan mukaan pankkien tulee varautua heikon taloustilanteen jatkumiseen.

– Valvottaviemme täytyy olla myös varautuneita siihen, että osakekurssit voivat laskea ja korkojen riskilisät kasvaa nopeastikin. Tässä tilanteessa korostuu entisestään riittävien vakavaraisuuspuskurien ja laadukkaan, ennakoivan riskienhallinnan merkitys, Fivan johtaja Anneli Tuominen sanoo tiedotteessaan.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)