Verkkouutiset

Ministeri perää suomalaisyrityksiltä lisää rohkeutta

Omistajaohjauksesta vastaava kehitysministeri Sirpa Paatero (sd.) kannustaa suomalaista elinkeinoelämää lisäämään rohkeuttaan samalla, kun se vaatii rohkeutta muulta yhteiskunnalta.
MAINOS (artikkeli jatkuu alla)

– Yhteiskunnan uudistumista viedään eteenpäin kunnianhimoisesti, emme ole suinkaan jämähtäneitä vanhaan, vaikka paljon onkin tehtävää. Huomiota on kiinnitettävä kuitenkin myös yrityksiin, löytyykö niiltä riittävää rohkeutta maailman muuttuessa, Sirpa Paatero kysyy.

– Rohkeutta on uskallus mennä uusille markkinoille, rohkeutta on panostaa tulevaisuuteen investoimalla niin tutkimukseen ja tuotekehitykseen, tuotantoon kuin vaikkapa henkilöstön osaamiseen, Paatero neuvoo.

Hän muistuttaa, että maailmantalouden painopisteen muutos suomalaisyritysten perinteisten markkinoiden ulkopuolelle on ollut pitkään tiedossa. Silti Suomen viennistä suurin osa keskittyy yhä EU-alueelle ja yli 70 prosenttia Eurooppaan.

– Suomalaisyritysten on mentävä yhä useammin suoraan kasvumarkkinoille, ohi Euroopan, kehittyvien maiden lisäksi myös kehitysmaihin. Näin ne tekevät palveluksen myös Euroopan talouskehitykselle, Paatero opastaa.

Hänen mukaansa valtiovallan puolelta tarvitaan tien avaamista ja apua kaikin keinoin, joilla sen tarjoaminen on mahdollista, mutta myös yritysten omaa uskallusta ja tekemistä pitää olla enemmän.

Paatero nostaa esimerkiksi mahdollisuuksista muun muassa suomalaisten yritysten osallistumisen YK:n ja Maailmanpankin kautta toteutettaviin kehityshankkeisiin. Suomalaisyritysten toteuttamia YK-hankkeita oli viime vuonna noin 30 miljoonan euron arvosta, kun vastaavasti tanskalaisten yritysten hankkeiden arvo oli noin 400 miljoonaa.

MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
Uusimmat
MAINOS (sisältö jatkuu alla)
MAINOS

Hyvä Verkkouutisten lukija,

Kehitämme palveluamme ja testaamme uusia sisältöformaatteja erityisesti mobiililaitteille. Haluaisitko osallistua testiin tässä ja nyt? Se vie vain muutaman minuutin.

(Uusi sisältö aukeaa painiketta klikkaamalla)